GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man åtalas för livsfarlig bilfärd – körde i hög hastighet i fel körfält

En man i 40-årsåldern åtalas för grovt rattfylleri efter livsfarlig bilfärd som slutade med att han körde in i en lyktstolpe.
Publicerad 4 juni 2022
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Det var den 28 februari i år som mannen ska ha kört bil på gator och vägar i Mörbylånga kommun med 1,5 promille alkohol i blodet.

Enligt åtalet ska mannen ha kört personbilen i hög hastighet i fel körfält med risk för frontalkrock med mötande bilar. I höjd med Torslunda kyrka slutade färden med att mannen körde in i en lyktstolpe.

Ett vittne berättar i förhör hur möter bilen, som kör i hennes körfält och i jättehög hastighet. Hon fick panikbromsa och såg sedan hur bilen väjde undan och in i en lyktstolpe. ”Han kunde inte kontrollera bilen”, säger hon i förhör. Hon uppskattar att han körde över 100 kilometer i timmen.

Mannen vidgår att han kört bilen efter att ha druckit alkohol.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.