Annons

Man åtalas för narkotikabrott – påträffades med kokain på polisstationen

En man i 20-årsåldern åtalas vid Kalmar tingsrätt för narkotikabrott. Detta efter att polis hittade narkotika i samband med att han blev omhändertagen för fylla.
Kalmar • Publicerad 2 februari 2023 • Uppdaterad 3 februari 2023
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Det var på nyårsafton 2021 som polisen omhändertog mannen för att han uppträdde för berusad utanför en snabbmatsrestaurang i Kalmar. Enligt polisanmälan uppfattade polismännen som omhändertog mannen att han var påverkad av narkotika, varpå polisen tog beslut om att han skulle följa med in till polisstationen.

När mannen kom in till arresten misstänktes han för ringa narkotikabrott eget bruk – men när arrestvakterna kontrollerade mannen innan han skulle få sova ruset av sig upptäckte de att mannen hade över 15 000 i kontanter i jackfickan. Mannen ska då uppgett att han fått kontakterna i julklapp. När vakterna fortsatte att kontrollera mannens kläder påträffades även flera påsar med kokain i.

Annons

Mannen kunde då misstänkas för narkotikabrott och att han haft syfte att sälja narkotikan vidare. Något som mannen senare i förhör också erkänner. Han uppger även att han fått narkotikan till sig för att betala av en skuld och att han började sälja narkotika på grund av svårigheter att få ett jobb.

Nu åtalas mannen för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Han erkänner brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons