Annons

Man åtalas för stöld i simhallen – personal larmade polisen

Den 1 februari kallades polis till Äventyrsbadet i Kalmar med anledning av en man som betedde sig berusad och förvirrad. Under tiden mannen befann sig i simhallen ska han ha stulit tillhörigheter från andra badgäster. Mannen greps senare för stöld, vilket han nu åtalas för.
Publicerad 14 februari 2022
Foto: Agnes Aronsson

Personal på Äventyrsbadet ringde polis med anledning av att en man i 40-årsåldern var berusad och förvirrad på platsen. När polis anländer anträffar de mannen i herrarnas omklädningsrum. Mannen bar ett par badbyxor som han säger han hade tagit från hittegodslådan och enligt polisen uppgifter berättar mannen att han hade ramlat i vattnet utomhus och tagit en taxi till simhallen för att duscha och värma sig. Med anledning av mannens berusning och att han uppträdde förvirrad, beslutade patrullen att omhänderta mannen enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer).

Mannen togs till polisstationen endast iklädd badshortsen. I polisarresten anträffades en mindre nyckelring med tre stycken hänglåsnycklar i mannens badshorts. När patrullen återvände till simhallen för att lämna tillbaka badshortsen tog både personal och gäster kontakt med patrullen. Gästerna berättade att mannen hade stulit jackor och tillhörigheter. Patrullen lokaliserade ett skåp med ett lås som passade nycklarna och öppnade skåpet. Där låg massor av olika kläder, någon väska och flera jackor. Då togs beslut om att mannen skulle gripas.

Annons

Mannen åtalas nu för två fall av stöld och ett fall av egenmäktigt förfarande.

Mannen varken erkänner eller förnekar brotten då han inte kommer ihåg något från tillfället.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons