GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man åtalas för våldtäkt mot barn – fick flicka att utföra sexuella handlingar via datorn

En man i 35-årsåldern åtalas för våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.
Publicerad 16 juli 2021 • Uppdaterad 16 juli 2021
Foto: Agnes Aronsson

Enligt åtalet ska mannen via datorn ha instruerat flickor till att genomföra sexuella handlingar eller posera nakna.

Vid två tillfällen mellan 2011 och 2013 ska mannen ha förmått en flicka under 15 år att onanera framför datorkameran. I de två fallen är mannen misstänkt för våldtäkt mot barn.

Under 2015 ska han ha förmått en flicka, mellan 12 och 17 år, att posera framför datorkameran samt skicka poseringsbilder och filmer till honom. Vid ett tillfälle 2018 ska han ha via Instagram försökt få en 14-årig flicka att skicka poseringsbilder till honom.

Åklagaren anser att mannen begick gärningarna med uppsåt och att han åtminstone hade skälig anledning att anta att flickorna var under 15 år. Bland bevisningen finns bland annat chattar, bilder och filmer från mannens dator.

Mannen förnekar brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.