Annons

Man åtalas – ska ha kört i hög hastighet på 40-sträcka och krockat

Mannen ska ha kört personbil i hög hastighet på Södra vägen i Kalmar, där hastighetsbegränsningen är 40 km/h, och sen krockat.
Publicerad 23 september 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

En man i 25-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik. Mannen ska ha kört personbil i hög hastighet på Södra vägen i Kalmar, där hastighetsbegränsningen är 40 km/h. Till följd av den höga hastigheten ska mannen ha kört in i ett fordonet framför som kört ut i det körfält han färdades i.

Åklagaren menar att 25-åringen orsakade trafikolyckan genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som krävts.

Annons

Åklagaren yrkar i andra hand på att mannen ska dömas för brott mot trafikförordningen då han inte anpassat avståndet till fordonet framför.

25-åringen nekar till brott. Åklagarens påföljdsförslag är dagsböter 40 à 50 kronor, vilket blir 2 000 kronor.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons