Man attackerade ex inne på gymmet

23-åringen har tidigare dömts till fängelse för att ha misshandlat kvinnan.
Publicerad 8 maj 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Maridav/Mostphotos

Förhållandet upphörde för flera år sedan. Mannen fälldes för misshandel av kvinnan, satt en tid i fängelse och blev sedan villkorligt frigiven med fotboja.

I oktober var kvinnan på ett gym i Kalmar och tränade, då plötsligt den före detta pojkvännen dök upp. Han skrek på henne och sparkade iväg hennes vattenflaska, innan gympersonal hann dit och slängde ut honom.

Någon vecka senare händer det igen. Mannen dyker upp på gymmet och attackerar henne när hos sitter på en motionscykel, sliter henne av cykeln och drar hörlurarna ur öronen på henne. Hon uppfattar det som att han försöker slå till henne men missar och river henne istället på halsen, i samma veva som en gymanställd anländer och motar bort honom.

Polisen larmas till platsen och mannen grips. Efter att ha suttit anhållen ett dygn försätts han på fri fot.

I förhör säger mannen att han har blivit dömd och fått sitt straff, men att kvinnan fortsätter smutskasta honom. Det är hon som är utåtagerande mot honom, ställer sig intill honom på gymmet och provocerar honom, skriker och gråter så att alla tror att han är boven i dramat trots att det inte är så.

Nu har han åtalats för misshandel. I ett alternativt yrkande vill åklagaren att han fälls för ofredande om det inte håller för misshandel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.