Män attackerades med kniv i Gamla stan – en förd till sjukhus

Polisen söker en gärningsperson.
Publicerad 24 maj 2023
polisavspärrning
polisavspärrningFoto: Mostphotos/Paul Wallén

Under 18-tiden på tisdagskvällen inkom larm om en skadad man på Slottsvägen i Gamla Stan i Kalmar. Enligt polisen ska det röra sig om en knivskärning där en man fått en knivskada.

– Under bråket ska ytterligare en person, en kompis till mannen, ha blivit utsatt för försök till grov misshandel samt misshandel av normalgraden. Det är alltså en tredje person som har attackerat dem med kniv. Samtliga män är i 20- till 30-årsåldern och vi söker en misstänkt person. De inblandade är bekanta sedan tidigare, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Polis och ambulans skickades till platsen och en av männen fördes till sjukhus. Det var under tisdagskvällen oklart om brottet begicks på platsen där han anträffades. Mannen är i 20-årsåldern, men sjukhuset har inga uppgifter att lämna ut gällande skadeläget.

Personen som polisen söker är misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel samt misshandel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.