GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man häktad för medhjälp till mord vid Funkaboskolan

En man i 30-årsåldern från Kalmar begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.
Publicerad 25 augusti 2022 • Uppdaterad 1 september 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Under natten till måndagen den 22 maj fick polisen in flera samtal om höga smällar i området kring Berga och Funkabo. Vid Funkaboskolan anträffades en skottskadad man. Han fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador.

En man i 20-årsålden kunde samma dag anhållas skäligen misstänkt för mord. Han släpptes två dagar senare, men brottsmisstankarna mot honom kvarstod.

Tre månader senare, den 22 augusti, hämtades en man i 30-årsåldern från Kalmar in till förhör och han anhölls samma dag misstänkt för medhjälp till mord. Den 25 augusti begärs mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Han är även misstänkt för grovt narkotikabrott. Han häktades senare under dagen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.