Man begärs häktad för mordet på Kattrumpan

En 25-årig man begärs nu häktad för mordet på Kattrumpan i februari förra året.
Kalmar • Publicerad 17 mars 2023 • Uppdaterad 17 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Den 25-åriga man som under förra helgen greps på flygplatsen Gardermoen i Oslo misstänkt för mordet på Kattrumpan i februari förra året begärs nu häktad.

– Han misstänks vara skytten. Det är rubriceringen just nu. Han kommer begäras häktad för andra brott med, sa kammaråklagare Johan Henningsson under onsdagen.

I häktningsframställan begärs 25-åringen häktad misstänkt för mord men också medhjälp till försök till mord efter skjutningen av en tonårspojke utanför Coop i Norrliden. Under torsdagen häktades även en man och en kvinna misstänkta hemmahörande i Stockholms län för medhjälp till försök till mord.

Det var vid 04-tiden den 11 februari 2022 som en man i 20-årsåldern hittades avliden med skottskador i huvudet vid Östra Vallgatan på Kvarnholmen i Kalmar. Mordet blev startskottet på den våldsvåg som drabbade Kalmar under året.

Sammanlagt sitter nu 13 personer anhållna eller häktade för någon typ av inblandning i våldsvågen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.