GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man begärs häktad – misstänks för grovt vapenbrott

En man i 20-årsåldern begärdes under tisdagen häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.
Kalmar • Publicerad 24 januari 2023 • Uppdaterad 25 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Simon Karlsson

Den unga mannen greps under söndagseftermiddagen efter en fordonskontroll på Sandåsgatan i Kalmar. I den misstänktas fordon påträffades ett vapenliknande föremål som togs i beslag av polisen. Polisen misstänker att mannen ska ha haft planer på att skada någon med vapnet.

– Polisen ska undersöka om vapnet är funktionsdugligt, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel morgonen efter gripandet.

Vid ingripandet delgavs mannen misstanke om grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott och förberedelse till misshandel. Men det är för misstanken om grovt vapenbrott som mannen begärs häktad.

Häktningsförhandling sker senast imorgon, onsdag.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.