GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man begärs häktad misstänkt för skjutningen i Snurrom

En 26-årig man med koppling till Norrlidengänget begärs häktad misstänkt för skjutningen i Snurrom. En 28-årig man, skriven i Torsås kommun, begärs även häktad misstänkt för att ha hjälpt till.
Kalmar • Publicerad 11 mars 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Skottlossningen ska ha skett på Värsnäsvägen i Kalmar den 18 februari. Polisen larmades till platsen vid 02-tiden efter att flera personer larmat om att de hört smällar. Skotten träffade en lägenhet där en person fanns hemma, men ingen ska ha blivit skadad.

Två män frihetsberövades den 8 mars och anhölls på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

En av männen är 26 år och har enligt Barometern kopplingar till det lokala nätverket som polisen kallar för Norrlidengänget. Han ska enligt tidningen ha ett långt belastningsregister sedan tidigare och bland annat ha dömts för narkotikabrott och flera våldsbrott. Han var även med i en utredning om en skjutning i Kalmar 2019 och har kopplingar till det kriminella gänget X-team som är en undergruppering till Bandidos. Mannen begärs nu häktad misstänkt för mordförsök, grovt vapenbrott, framkallande av fara för annan och skadegörelse.

Den andra mannen är 28 år och skriven i Torsås kommun. Han begärs häktad misstänkt för medhjälp till mordförsök. Även han ska enligt Barometern tidigare vara dömd, bland annat för flera narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Även en man och en kvinna har tidigare anhållits i samband med skjutningen i Snurrom, misstänkta för skyddande av brottsling.

Under torsdagen meddelar polisen att mannen, som är i 40-årsåldern, sitter kvar som anhållen men att kvinnan blivit frigiven.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.