GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man blev för full på cruising och kissade inför poliser

En polispatrull befann sig i Kalmars hamnområde på kvällen den 23 maj, med anledning av bilcrusing och ”en stor folksamling med hög berusningsnivå”.
Urinera på offentlig plats kan ge dig böter. Gör du det när både allmänheten  och polisen tittar på kan det också leda till åtal för förargelseväckande beteende. Arkivbild.
Urinera på offentlig plats kan ge dig böter. Gör du det när både allmänheten och polisen tittar på kan det också leda till åtal för förargelseväckande beteende. Arkivbild.
Foto: Stefano Cavoretto/Mostphotos

Patrullen ser en man som ”vinglar fram längs med Skeppsbron”. Han ställer sig framför ett staket vid sjöräddningssällskapets och börjar kissa, utan att notera poliserna cirka 15 meter bort. När patrullen närmar sig upphör han och försöker gå därifrån, men stoppas.

Mannen vill inte erkänna att han har urinerat, utan hävdar utan större framgång att det är öl han har hällt ut. Patrullen uppfattar honom som ”kraftigt berusad” och omhändertar honom. När mannen visiteras hittas en kniv i hans väst.

Mannen, som är i 45-årsåldern och hemmahörande i Mönsterås kommun, har nu åtalats för förargelseväckande beteende och brott mot knivlagen. Att rubriceringen för urineringen blir just förargelseväckande beteende är för att det ska ha skett inför inte bara de två poliserna utan ett 20-tal andra.

Läs mer