Annons

Man blev för full på cruising och kissade inför poliser

En polispatrull befann sig i Kalmars hamnområde på kvällen den 23 maj, med anledning av bilcrusing och ”en stor folksamling med hög berusningsnivå”.
Publicerad 10 juni 2021
Urinera på offentlig plats kan ge dig böter. Gör du det när både allmänheten  och polisen tittar på kan det också leda till åtal för förargelseväckande beteende. Arkivbild.
Urinera på offentlig plats kan ge dig böter. Gör du det när både allmänheten och polisen tittar på kan det också leda till åtal för förargelseväckande beteende. Arkivbild.Foto: Stefano Cavoretto/Mostphotos

Patrullen ser en man som ”vinglar fram längs med Skeppsbron”. Han ställer sig framför ett staket vid sjöräddningssällskapets och börjar kissa, utan att notera poliserna cirka 15 meter bort. När patrullen närmar sig upphör han och försöker gå därifrån, men stoppas.

Mannen vill inte erkänna att han har urinerat, utan hävdar utan större framgång att det är öl han har hällt ut. Patrullen uppfattar honom som ”kraftigt berusad” och omhändertar honom. När mannen visiteras hittas en kniv i hans väst.

Mannen, som är i 45-årsåldern och hemmahörande i Mönsterås kommun, har nu åtalats för förargelseväckande beteende och brott mot knivlagen. Att rubriceringen för urineringen blir just förargelseväckande beteende är för att det ska ha skett inför inte bara de två poliserna utan ett 20-tal andra.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons