Annons

Man döms – ertappades med att köpa sex på camping

I början på mars gjorde sex män i Kalmar sig misstänkta för sexköp på olika platser i Kalmar, bland annat på en camping i kommunen. Under onsdagen föll domen för en av männen.
Publicerad 29 april 2023
Bland bevisningen finns chattkonversationer den misstänkta mannen och kvinnan emellan.
Bland bevisningen finns chattkonversationer den misstänkta mannen och kvinnan emellan.Foto: Polisen

Den numera dömda mannen är i 25-årsåldern och köpte sexuella tjänster av en kvinna på en camping i Kalmar kommun.

Enligt polisens förundersökning fick mannen kontakt med kvinnan redan samma dag via en hemsida och bestämde därefter träff med henne under 30 minuter på den aktuella campingen. Samtidigt jobbade en polispatrull i Kalmar mot människohandel och arbetade civilt på campingen.

Annons

Under kvällen iakttog polisen en stuga på campingen där de misstänkte att sexhandel pågick. Efter att de spanat ett tag såg de hur mannen kom ut från stugan och kunde därefter gripa honom.

Mannen nekade först till att ha köpt sex, men erkände senare. Han betalade 1 500 kronor till kvinnan efter att ha prutat.

Sexköpet styrks av mannens chattkonversationer med kvinnan, hennes vittnesuppgifter och att han tidigare den aktuella dagen tagit ut en lika stor summa kontanter.

Påföljden för mannen blir villkorlig dom och 40 dagsböter om 60 kronor, totalt 2 400 kronor.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons