Annons

Man döms för att ha stulit säng och madrass från varuhus

Det var i juli förra året som en man i 40-årsåldern stegade in på Ikea i Kalmar för att handla diverse varor, däribland annat en säng och en madrass. Dock betalade mannen aldrig för alla varorna och döms nu för stöld.
Publicerad 20 februari 2022
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

Mannen hade plockat på sig en 12 varor på sin kundvagn och gick till självscanningen för att betala. Enligt förundersökningen scannade och betalade mannen bara tre produkter till ett värde av 308 kronor. Därefter passerade han sista betalningspunkten och försäkrade personal att han scannat samtliga produkter. Han blev till slut stoppad av personal och polis kontaktades.

När personal kontrollerade vagnen upptäckte man att det låg flera saker gömda i en låda samt att det fanns oscannade produkter. Totalt ska mannen ha stulit produkter till ett värde av 4 892 kronor.

Mannen erkände sitt brott och döms nu för stöld. Påföljden blir villkorlig dom och dagsböter på 50 om 280 kronor, totalt 14 000 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons