Man döms för cannabisodling i lägenhet

En man i 25-årsåldern döms för narkotikabrott efter att ha odlat cannabis i sin hyreslägenheten i Kalmar.
Publicerad 9 oktober 2021
Montage
MontageFoto: Mostphotos, Hedda Ottestam

Den nu dömde mannen berättar att det hela startade med att han mådde dåligt efter en avslutad kärleksrelation. Han var sedan tidigare intresserad av odling och tänkte att cannabis kanske skulle få honom att må bättre. Han säger att han spontant beställde hem utrustning en kväll och när dessa levererades påbörjade han odlingen, även om han inte var så intresserad av det längre. När polisen fick nys om odlingen beslag tog de sex plantor, men ingen ska ha skördats.

Tingsrätten bedömer att straffvärdet för brottet är 3-4 månaders fängelse, men både åklagare och försvarare har pläderat för att påföljden kan stanna vid en villkorlig dom tillsammans med en föreskrift om samhällstjänst.

Mannen har tidigare dömts till en skyddstillsyn för narkotikabrott, dock var detta längre tillbaka i tiden. Tingsrätten anser att det inte finns något som talar för att mannen skulle återfalla i brottslighet. Därför fastställer man att påföljden ska bli villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.