unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Man döms för lång rad brott efter stöld på Oxhagshemmet

En man i 25-årsåldern stal en anställds nyckel från Oxhagshemmet och gjorde inbrott i hennes hem där sonen och maken låg och sov. Nu har han dömts.
Foto: Agnes Aronsson

En man i 25-årsåldern har nu dömts vid Kalmar tingsrätt för en lång rad brott. Mannen döms för grov stöld, stöld vid två tillfällen, ringa stöld vid två tillfällen, försök till stöld, häleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning vid två tillfällen, rattfylleri vid två tillfällen, brott mot knivlagen vid två tillfällen samt ringa narkotikabrott.

En av brotten inträffade den 29 juni då mannen bröt sig in i en byggarbetsplats samt på Oxhagshemmet i Kalmar. Personalen på hemmet larmade polisen.

– Där grep vi en kille som låg och sov i ett utrymme. Personalen såg den andre mannen bära i väg stöldgods. Han hade lämnat när vi anlände, men vi kunde sedemera spåra upp honom med hundpatrull, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel vid tillfället.

Mannen, som är i 25-årsåldern, ska ha burit i väg en tv. När han anträffades av polisen cyklade han runt i en cykel från Kalmar kommun, samt kläder och en nyckelbricka som tillhörde en person i personalen på Oxhagshemmet.

Personal från byggnadsbolaget sökte igenom närområdet och hittade då fler stöldgods i omgivningen.

– Mannen i 25-årsåldern hade stöldgods på sig från en lägenhet. Den hade han kommit in i genom att hitta en nyckel på Oxhagshemmet som gick till en anställds bostad. Han hade därefter tagit sig in i lägenheten och stulit en ipad, säger Robert Loeffel.

Stölden gjorde han samtidigt som maken och sonen till den anställde låg och sov i bostaden.

Vid ett annat tillfälle, i slutet av maj, körde mannen i 25-årsåldern drogpåverkad i området kring Norrliden i Kalmar. Då han försökte undvika polisen gasade han upp i 100 kilometer i timmen och körde vårdslöst och ryckigt på såväl cykelvägar som i bostadsområdet, innan polisen kunde gripa honom.

25-åringen har nu dömts vid Kalmar tingsrätt till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, då han ska ha haft ett missbruk. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 1 år ha dömts ut.

Läs mer

Mönsterås: Polisen förföljde drogpåverkad bilist

Mönsterås

Mönsterås: Polisen förföljde drogpåverkad bilist

Polisen fick stopp på bilen och mannen i 30-årsåldern misstänks nu för flera brott.

Misshandel: Cyklist slog bilist vid Tullslätten

Kalmar

Misshandel: Cyklist slog bilist vid Tullslätten

Strax före lunch på torsdagen inträffade en misshandel utomhus, vid Tullslätten i Kalmar. Det hela startade med en dispyt mellan en bilist och en cyklist.

Nybro: Kvinna slog man – anklagar honom för att ha tagit på barn

Nybro

Nybro: Kvinna slog man – anklagar honom för att ha tagit på barn

Vid 20-tiden på torsdagskvällen inträffade en misshandel i ett bostadsområde i centrala Nybro.

Blåljus: Polis drog vapen mot påverkad mopedtjuv

Kalmar

Blåljus: Polis drog vapen mot påverkad mopedtjuv

Det var tidigt i morse som polisen, med dragna vapen, jagade en man i Funkabo.

Blåljus: Okänd person misstänks för brott efter trafikolycka

Kalmar

Blåljus: Okänd person misstänks för brott efter trafikolycka

En timmerbil med släp välte.

Man misstänks för penningtvättbrott: ”En större summa”

Kalmar

Man misstänks för penningtvättbrott: ”En större summa”

”När vi kontrollerade hittade vi en större summa pengar”, säger polisens presstalesperson.