Män döms för misshandel efter intrång – misshandlade systerns sambo

En man och en kvinna i Nybro kommun hade gått och lagt sig när tre män, kvinnans två bröder samt hennes exman, trängde sig in i deras bostad för att misshandla hennes sambo. Nu döms två av männen för misshandel efter överfallet.
Publicerad 23 oktober 2022
Bild på två siluetter.
Bild på två siluetter.Foto: Knud Nielsen/MostPhotos

Det var i juli 2019 som tre män i 30- till 40-årsåldern tog sig in i två av männens systers lägenhet för att misshandla hennes sambo. Två av de nu dömda männen är bröder till kvinnan, och en är hennes exman.

En av kvinnans bröder ska enligt åtalet ha tagit ett stryptag om mannens hals samtidigt som han tryckte honom bakåt mot en vägg. Han ska sedan ha tagit tag om kvinnan och hållit fast henne så att hon inte skulle komma loss. En av de andra åtalade, kvinnans exman, ska ha utdelat slag mot mannen ansikte, armar och händer, vilket orsakade smärta, rodnad och ledbandsskada. Bakgrunden till misshandeln ska vara familjerelaterat.

Nu döms en av bröderna och exmannen till villkorlig dom och dagsböter på 3500 respektive 18 000 kronor för misshandel. Alla tre frikänns från grovt hemfridsbrott och en av bröderna frikänns även från olaga tvång. Männen förnekade brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.