GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man döms för narkotikabrott: ”Är ingen professor”

I mars 2021 blev en man påkommen med att vara narkotikapåverkad på Storgatan i Färjestaden. Det förnekade han bestämt att han var – och att han heller inte var någon professor.
Publicerad 10 oktober 2021
Foto: Hedda Ottestam

Mannen blev vid tillfället omhändertagen av polis och det uppstod misstanke om att han var narkotikapåverkad. I förhör berättade mannen att han inte hade tagit någon narkotika i närtid, eller någonsin för den delen. Dagen innan han blev omhändertagen av polis hade han druckit väldigt mycket alkohol och han hade inget minne från den kvällen. På frågan om han visste vad provsvaren skulle visa hade han ingen kvalificerad gissning eftersom: ”han är ingen professor”.

Provresultaten visade dock att mannen både hade amfetamin och cannabis i blodet. Mannen döms för ringa narkotikabrott och påföljden blir dagsböter 30 om 70 kronor, totalt 2 100 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.