Annons

Man döms till fängelse – misshandlade man på gruppboende

En 33-årig man döms till fängelse efter att ha tagit sig in på ett gruppboende i höstas och misshandlat en man.
Kalmar • Publicerad 9 januari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Det var den 31 oktober 2022 som den nu dömda mannen tog sig in på ett gruppboende i Kalmar där en man, som är i 30-årsåldern, bodde.

Enligt vad som framkommit under polisens utredning trängde sig 33-åringen in i målsägandes bostad och knuffade omkull mannen. Därefter misshandlade 33-åringen mannen med ett batongliknande föremål. Slagen träffade bland annat huvudet, varpå målsägande fick smärta och svullnad som följd.

Annons

Nu döms 33-åringen till ett och ett halvt års fängelse för misshandel och grovt hemfridsbrott. Han ska även betala 34 000 kronor i skadestånd till målsägande.

Förutom misshandel så döms 33-åringen för tre fall av olaga hot efter att han från hösten 2021 till september i fjol skickat hotfulla meddelanden och dödshot till flera vårdanställda inom kommunen. I ett av fallen ska han betala 10 000 kronor i skadestånd till en kvinna som fått ta emot dödshot.

Mannen erkänner misshandel och ett fall av olaga hot.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons