Man döms till fängelse – terrade fru när hon ville separera

Efter att kvinnan ville separera började den nu dömde 49-åriga mannen att psykiskt misshandla kvinnan. Han kunde skicka uppemot 60 sms per dag, där kvinnan fick ta emot kränkningar. Hon fick också flytta ut från parets gemensamma boende akut – efter att mannen höjt sina knytnävar mot henne.
Kalmar • Publicerad 24 september 2022
Kvinnan ansökte om kontaktförbud och meddelandena eskalerade.
Kvinnan ansökte om kontaktförbud och meddelandena eskalerade.Foto: Agnes Aronsson

Den psykiska misshandeln började våren 2020, när kvinnan berättade att hon ville separera. Kvinnan berättar att mannen inte tog separationen bra och att han då började terra henne med sms, som kunde bli 60 på en dag. Där kunde han skriva kränkningar och lögner till kvinnan, berättar hon i rätten.

Efter att hon sagt att hon velat separera var hon tvungen att flytta ut ur parets gemensamma boende, efter en incident då mannen bröstat upp sig mot henne och hotat med höjda knytnävar, knuffat henne och kallat henne för ”jävla hora”.

Kvinnan ansökte om kontaktförbud och meddelandena eskalerade. Mannen önskade bland annat livet ur kvinnan och skrev att han skulle urinera på hennes grav, men även efter kontakförbudet fortsatte mannen att kontakta henne.

Terron pågick i ungefär ett år och kvinnan har tagit mycket skada av det hon varit med om. Hon kräktes mycket, led av ångest och kunde inte sköta sitt arbete på samma sätt som innan separationen.

Mannen medger att han har skickat sms till målsägande men invänt att hans agerande inte varit brottsligt. Han döms till nio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och överträdelse av kontaktförbud. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på omkring 44 000 kronor.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.