Man drack handsprit och gick till attack – får fängelse

En man i 40-årsåldern döms till ett års fängelse vid Kalmar tingsrätt efter att ha misshandlat och hotat en annan man och en kvinna.
Publicerad 11 juli 2020
Genrefoto.
Genrefoto.Foto: Robert Sandell

Mannen i 40-årsåldern har dömts för misshandel vid två tillfällen, övergrepp i rättssak, grovt olaga hot och två fall av olaga hot.

Den 28 maj i år larmades polisen till en kvinnas lägenhet i norra Kalmar då en granne hörde att det var bråk. I lägenheten befann sig förutom kvinnan två män som hon var bekant med.

En av männen som befann sig i lägenheten döms nu för att ha hotat den andre mannen och kvinnan genom att säga att han skulle döda dem samt att han höll en kniv mycket nära den andra mannens hals. Mannen i 40-årsåldern slog även den andra mannen med ett knivskaft i huvudet och tog strupgrepp om kvinnans hals.

Han hotade även både mannen och kvinnan genom att säga att han skulle döda dem om de kontaktade polisen.

Enligt mannen själv hade han druckit två flaskor handsprit och menar på att det hade svartnat för honom.

Ett vittne ska på håll ha sett mannen hålla upp en kniv mot den andre mannen som låg på golvet.

Mannen förekommer sedan tidigare under 38 avsnitt i belastningsregistret.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.