Man förnekar sexköp trots nakenbild i mobilen

En 30-årig man åtalas för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna på ett Kalmarhotell i mitten av februari.
Publicerad 10 september 2021
”Skicka ett meddelanden när du är här”, skrev kvinnan till mannen inför mötet. ”Öppna dörren, jag är här”, svarar mannen när han anlänt.
”Skicka ett meddelanden när du är här”, skrev kvinnan till mannen inför mötet. ”Öppna dörren, jag är här”, svarar mannen när han anlänt.Foto: Ur Polisens förundersökning

Polisen kallades till hotellet av personal som reagerat på att kvinnan fick besök av män mitt i natten. En man hade hunnit lämna och en annan gå in på rummet när polisen kom dit, och medan patrullen är där kommer även denne man ut.

Han lämnar hotellet och kör iväg, men återkommer efter en stund med mat från en nattöppen snabbmatsrestaurang.

Efter att ha lämnat maten till kvinnan konfronteras han, samtidigt som kvinnan får besök av polisen. Hon påstår sig precis ha anlänt till Sverige, att det är första kvällen hon säljer sex och att hon ska åka hem dagen efter.

Hon har fått 1 500 kronor av mannen för ett samlag. Av det får hon behålla 70 procent medan de som arrangerar mötena och ordnar med sexannonser på internet tar 30 procent.

Den 30-årige mannen förnekar helt till att ha köpt sex, både i det inledande skedet och i senare förhör.

Han har fått kontakt med kvinnan via en app där människor söker nya vänner. Kvinnan har bett om mat, så då har han bjudit henne på det. Inget annat har skett.

Inte ens när polisen visar fotot från hotellrummet där mannen syns liksom den nakna kvinnan, och som hittats på mannens mobiltelefon, vill han erkänna något. Hon var helt enkelt naken när han kom dit mitt i natten för att bjuda på snabbmat, medan han själv var normalt klädd.

Övrig bevisning är meddelanden som mannen och kvinnan skickat till varandra, sökhistoriken på mannens telefon som visar att han har besökt den sida där kvinnans sexannons funnits, kontanter från kvinnans hotellrum samt hennes egna uppgifter.

Polisen har vid senare tillfällen utan framgång försökt nå kvinnan via nummer hon angett, och räknar därför med att åberopa förhöret från den aktuella natten istället för att höra henne som vittne.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.