Man försökte köra på polis – åtalas för dråpförsök

En man i 60-årsåldern försökte undvika en trafikkontroll och styrde riktning mot polisen som försökte få honom att stanna. Nu åtalas mannen för flera brott vid Kalmar tingsrätt, bland annat försök till dråp.
Publicerad 10 november 2020
Foto: Agnes Aronsson

Söndagen den 4 oktober utförde polisen en trafikkontroll på länsväg 565 vid Harby 311, Trekanten. Klockan var strax efter tio när en bilist närmade sig patrullen i hög fart. En polis ska ha signalerat för att få föraren att stanna, men i stället valde föraren att gasa upp mot polisen som fick kasta sig åt sidan för att undvika att bli påkörd. Polisen skadades inte i samband med händelsen.

Enligt åklagaren ska mannen genom sitt agerande ha visat särskilt hänsynslöshet och menar att mannen uppsåtligen ska ha försökt beröva polisen livet, eller i vart fall tillfoga honom svår kroppsskada.

Mannen åtalas därför för försök till dråp, men också för två fall av grov olovlig körning, hastighetsöverträdelse, fyra fall av ringa narkotikabrott, rattfylleri och stöld. Tillsammans med mannen i 60-årsåldern åtalas även en man i 45-årsåldern för stölden. 45-åringen åtalas även för ringa bedrägeri och häleri.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.