Annons

Man fräste snor i ansiktet på polis: ”Behövde snyta sig”

En man i 40-årsåldern döms för bland annat ofredande efter att han fräst snor i ansiktet på en polis.
Publicerad 15 februari 2022
Foto: Hedda Ottestam

Två civilklädda poliser och en polis i uniform spanade på en adress i Kalmar som är känd i narkotikasammanhang. De två civilklädda poliserna frågade en man i 40-årsåldern om han hade möjlighet att öppna den låsta dörren till lägenhetshuset.

I förhör berättar den ena polisen att han visade upp sin polisbricka i samband med frågan. Enligt polisen säger mannen att han inte kände någon i huset men blev aggressiv och visade tecken på att vara påverkad. När de tar tag i mannens armar säger han att han är förkyld och behöver snyta sig. Han vänder sig mot polisen och fräser snor i ansiktet på polismannen. Då beslutar polismännen för att omhänderta mannen, som dock spjärnar emot och sparkar omkring sig.

Annons

Vid kontroll av mannen visade det sig att han även hade en kniv på sig.

Mannen i 40-årsåldern säger att han var i Kalmar och väntade på sin buss hem till södra Öland. Han säger att två män kom fram till honom och sa att han var misstänkt för narkotikabrott för att han såg trött ut. När de tog honom i armen blev han upprörd. Männen stod nära honom och hade svårt att vända sig bort när han plötsligt nös. Han blev nedbrottat och fick ont i revbenen och samt att hans axel gick ur led. Han var rädd. Kniven han hade på sig använder han i arbetet.

Tingsrätten anser att berättelsen som polismannen lämnat både framstår som trovärdig och tillförlitlig. Uppgifterna stöds även av den andra polismannen. Att mannen i 40-årsåldern plötsligt och oavsiktligen nyst på polismannen är motbevisat.

Mannen döms för ofredande, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål.

Påföljden blir dagsböter på 120 om 50 kronor, totalt 6 000 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons