Annons

Man frias från misshandel – men döms för skadegörelse

En dag i januari i år började en man i 45-årsåldern och en kvinna att gräla i norra delarna av Kalmar. Det slutade med att kvinnan hamnade på marken och att mannen slog sönder framrutan och en backspegel på en bil.
Publicerad 18 december 2022
Kalmar TingsrättFoto: Agnes Aronsson

Mannen åtalades för misshandel och skadegörelse. Åklagaren ansåg att mannen skulle dömas för misshandel då han skulle ha tagit ett grepp vid halsen om kvinnans jacka, lyft upp och skakat henne och sedan släppt taget så hon ramlat ner mot bilen och på marken.

I polisförhör beskrev kvinnan det händelseförlopp som åklagaren gjort gällande – men vid huvudförhandlingen har hon istället beskrivit det hela som ett ömsesidigt gräl där hon hamnade på marken av en olyckshändelse. Mannen medgav att han tagit tag i hennes kläder men inte med uppsåt att skada henne.

Annons

Med avsaknad av annan bevisning frias mannen från misshandel. Däremot döms han för skadegörelse av bilen, vilket han även erkände.

Påföljden blir villkorlig dom och 30 dagsböter om 150 kronor, totalt 4 500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons