GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man skjuten till döds vid skola – en man i 20-årsåldern anhållen

En man i 20-årsåldern anträffades under natten till måndagen med skottskador i Funkabo, Kalmar. Han avled senare på sjukhus av sina skador. Senare under måndagen anhölls en man, också han i 20-årsåldern, skäligen misstänkt för mord.
Publicerad 23 maj 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Vid 23.22 på söndagen får polis flera samtal från allmänhet om att det har hörts höga smällar i området kring Funkabo och Berga.

När polis anländer till platsen anträffar de en person skottskadad på Funkabovägen, nära Norra vägen. Senare på morgonen meddelar Kalmar kommun att skottlossning har skett på skolans område.

– Det är en man i 20-årsåldern som anträffas på platsen, säger Patric Ford, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Den unga mannen fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare på grund av sina skador.

Foto: Linus Gunnarsson

Ett större område spärrades kring brottsplatsens spärrades av, även delar av Funkaboskolan, vilket kan påverka skolans verksamhet på morgonen. Polisen har informerat kommunen om detta och hänvisar föräldrar och elever att ta kontakt med hur skolans undervisning påverkas.

Har skottlossningen skett på skolans område?

– Jag går inte in på några detaljer, men en del av avspärrningarna påverkar skolans område. Vi jobbar såklart intensivt för att så fort som möjligt häva eller förminska avspärrningarna.

Finns det vittnen till händelsen?

– Vi har förhört flera personer som har rört sig i området, det är oklart var detta har gett. Det är en hel del information som nu ska sammanställas till förundersökningsledaren.

Polisen har upprättat en anmälan om mord. Anhöriga är underrättade.

På måndagsmorgonen har polisen spärrat av ytterligare ett område, denna gång i Djurängen.

Uppdatering 10:15:

En man i 20-årsåldern är nu anhållen skäligen misstänkt för mord. Ärendet är överlämnat till åklagare. När och var mannen greps vill polisen inte dela med sig av.

– Vi är lite restriktiva med informationen i det här läget när det är överlämnat till åklagare, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Foto: Linus Gunnarsson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.