GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för att ha hjälpt till vid mordet i Funkabo

En man i 30-årsåldern hämtades under måndagen in till förhör i Kalmar och anhölls senare misstänkt för medhjälp till mord.
Publicerad 23 augusti 2022
Foto: Linus Gunnarsson

Under natten till måndagen den 22 maj fick polisen in flera samtal om höga smällar i området kring Berga och Funkabo. En 19-årig man anträffades med skottskador på Funkabovägen och fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Senare under dagen anhölls en man i 20-årsåldern skäligen misstänkt för mord. Två dagar senare meddelade dock polisen att chefsåklagare i ärendet beslutat att frige mannen, men brottsmisstankarna mot honom fanns fortfarande kvar.

Tre månader senare, måndagen den 22 augusti, hämtades en man i 30-årsåldern in till förhör i Kalmar, misstänkt för medhjälp till mord. Efter förhör anhölls mannen.

Enligt polisen finns i nuläget inga fler frihetsberövade i ärendet än mannen i 30-årsåldern.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.