Annons

Man i 50-årsåldern åtalas för bensinstöld: ”Glömde att betala”

En man i 50-årsåldern hemmahörande i Mönsterås kommun åtalas för flera fall av brott, bland annat för en bensinstöld i Mönsterås som ska ha skett i vintras.
Publicerad 24 september 2022
Förutom bensinstölden åtalas mannen även för en mängd olika brott, bland annat för olovlig körning efter att han misstänks ha kört bil utan körkort i somras.
Förutom bensinstölden åtalas mannen även för en mängd olika brott, bland annat för olovlig körning efter att han misstänks ha kört bil utan körkort i somras.Foto: Lennart Angermund/Mostphotos, Roland Magnusson/Mostphotos

Den misstänkta mannen ställde bilden bredvid tankpumpen på en mack i Mönsterås och tankade cirka 65 liter bensin, till ett värde av 1400 kronor. Efter att tankningen var klar lämnade mannen platsen - utan att betala.

Mannen har erkänt gärningen och hävdar att han glömt att gå in och betala för bensinen. Han uppger även i förhör att han inte heller kommer ihåg vems bil det var han tankade.

Annons

Förutom bensinstölden åtalas mannen även för en mängd olika brott, bland annat för olovlig körning efter att han misstänks ha kört bil utan körkort i somras. Vilket han erkänner.

Mannen åtalas även för att ha stulit en mobiltelefon av en anställd inne på Mönsterås hälsocentral i vintras där han ska ha gått in på ett kontor och tagit telefonen. Mannen förnekar brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons