GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man i passagerarsäte sköt raketer mot bil under färd

En man i 25-årsåldern satt i passagerarsätet i en bil och sköt raketer mot en annan bil under färden. Nu döms mannen för skadegörelse och ofredande.
Publicerad 30 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var den 3 januari i år som händelsen inträffade. Mannen satt i en bil tillsammans med en kompis när vid centralstationen i Kalmar började följa efter en bil.

I bilen som blir förföljd sitter tre personer. De berättar i förhör att det började smälla vid centralstationen och att en bil följde efter dem. Personerna i bilen berättar om att de var livrädda och att det var minst 10 raketer som sköts mot dem och åtminstone tre träffade bilen. En gång small det under bilen och en gång vid framrutan. Föraren i bilen berättar hur han i tre månader efter händelsen hade svårt att köra bil.

Mannen i 25-årsåldern erkände att det var han som hade skjutit raketerna. Han vet inte riktigt varför han gjorde det, utan det var en impulsgärning. Han hade druckit 10 öl och en liten flaska vin, vilket gjorde att han var berusad och inte hade någon tanke på konsekvenserna. Morgonen efter vaknade han i en fyllecell.

Mannen döms för skadegörelse och ofredande. Påföljden blir skyddstillsyn och att han ska genomgå alkoholavvänjande behandling. Han ska dessutom betala sammanlagt 17 000 kronor i skadestånd till de tre personerna i den beskjutna bilen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.