Annons

Man vårdas på IVA med allvarliga skador efter rån på bensinmack

Publicerad 24 mars 2022 • Uppdaterad 26 mars 2022
Arkivbild
ArkivbildFoto: Agnes Aronsson

Klockan 21.36 på torsdagskvällen larmas polis och ambulans till en bensinmack på Borgmästaregatan i Kalmar med anledning av ett rån.

Enligt polisen ska en anställd i 20-årsåldern ha blivit knivskadad i samband med rånet. Han förs till sjukhus för vård, och är enligt Region Kalmar län inlagd på intensivvårdsavdelning med allvarliga skador.

Annons

När polisen anländer till brottsplatsen har gärningsmannen lämnat platsen.

– Den skadade fördes till sjukhus och en patrull följde med för att höra personen. Vi är på plats vid macken med en resurs för att samla in vittnesuppgifter och söka efter gärningsmannen, som beskrivs som långsmal och svartklädd, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid ledningscentralen i Malmö.

Gärningsmannen ska inte ha fått med sig något gods vid rånet. Vid 03:30-tiden var polisens tekniker klara på macken.

– Det är ett rånförsök som gått fel. En gärningsman har försökt råna på värdesaker vilket resulterade i skador med ett stickföremål på en butiksanställd, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel under fredagsförmiddagen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Hedda OttestamSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons