Annons

Man kastade flaska genom exets fönsterruta – nu döms han

En man i 25-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för skadegörelse och ringa narkotikabrott.
Publicerad 27 februari 2022

Det var den 23 januari 2021 som mannen begav sig till en kvinnas adress i Kalmar. De hade nyligen avslutat en relation och i förhör har kvinnan berättat att mannen under ett telefonsamtal tidigare under natten skrikit att han skulle komma hem till henne och krossa hennes ruta. Under cirka fem minuter kastade han sedan stenar och annat på rutan medan hon bad honom sluta. Till slut kastade han en flaska som krossade rutan.

Mannen ska också olovligen ha använt amfetamin, som är narkotika. Det hände någon gång mellan den 29 januari 2021 och den 5 februari 2021.

Annons

Han har i förhör sagt att han inte minns händelserna på grund av att han druckit alkohol, men att han inte gjort sig skyldig till brotten.

Påföljden blir villkorlig dom med dagsböter i 60 dagar om 110 kronor, vilket totalt blir 6600 kronor. Han ska även betala skadestånd till Kalmarhem för rutan.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons