unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Man med knivar i centrala Kalmar åtalas

29-åringen som berusad och med två knivar på sig omhändertogs på Kaggensgatan den 18 november har nu åtalats för flera brott.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Baloncici/Mostphotos

Förutom brott mot ”lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål” åtalas mannen för ringa narkotikabrott och stöld.

Den 4 november testades mannen för narkotika och det visade sig att han hade brukat både amfetamin och metamfetamin.

Den 19 december tog han en cykel på Kungsgårdsvägen, men lokaliserades av polis som kunde lämna tillbaka cykeln till dess rättmätiga ägare.

Dom gällande liknande brott har även fallit mot en 63-årig man, som stoppades när han körde moped på Stensviksvägen den 11 juli. Han var påverkad av amfetamin och cannabis och hade fyra knivar på sig. Påföljden för detta blir 70 dagsböter a 50 kronor, totalt 3 500 kronor.