Annons

Man misshandlade före detta partner – trodde hon skulle träffa annan man

En man i 30-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för misshandel och överträdelse av kontaktförbud.
Publicerad 8 april 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Det var år 2020 som mannen misshandlade kvinnan genom att slå henne i ansiktet och överarmarna samt ta struptag om hennes hals. Detta skedde framför ögonen på deras barn.

I förhör berättar kvinnan att hon och mannen varit i ett förhållande och har ett gemensamt barn. När relationen tog slut berättar hon att mannen varit svartsjuk. Vid ett tillfälle, när mannen skulle hämta deras barn i kvinnans bostad i Kalmar kommun, uppfattade han det som att hon skulle iväg och träffa en annan man. Hon tror att det var därför han misshandlade henne.

Annons

Mannen nekar till att han någonsin misshandlat kvinnan.

En månad senare upprättades ett kontaktförbud mot mannen som förbjöd honom från att ta kontakt med kvinnan. Trots detta har han fortsatt ringa och skicka meddelanden till kvinnan, vilket han döms för. Han har även åtalats för att ha sökt upp kvinnan i en matbutik, men i det fallet frikänns han från brott då det enligt tingsrätten endast handlat om ett kort ögonblick på allmän plats.

Mannen döms nu till fängelse i tre månader.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons