Annons

Man misshandlade kvinna flera gånger – tog strupgrepp

En 40-årig man i Kalmar kommun döms till fängelse efter att ha misshandlat sin partner.
Publicerad 13 augusti 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Hedda Ottestam

Mannen döms efter att han vid tre tillfällen misshandlade kvinnan som han levde ihop med. Misshandlarna ägde rum i Kalmar kommun i maj och juni i år. Han döms för att bland annat ha tagit struptag, sparkat henne och slagit henne mot överkroppen. I ett av fallen misshandlade han kvinnan utanför en matbutik.

Utöver tre fall av misshandel döms mannen för fyra fall av skadegörelse. Vid ett tillfälle har han kastat ut kvinnans barnvagn från en balkong. Han har även förstört flera saker tillhörande kvinnan, bland annat slog han sönder hennes dator och rev sönder kontanter tillhörande kvinnan. Vid ett tillfälle tog han även kvinnans telefon utan tillåtelse och döms därför för egenmäktigt förfarande.

Annons

Tingsrätten bedömer att brotten kvinnan blivit utsatt för ska bedömas var för sig. Mannen stod först åtalad för grov kvinnofridskränkning, men tingsrätten gör bedömningen att kombinationen av våld och hur lång tidsperiod det pågick, inte ska bedömas som kvinnofridskränkning. Han frikänns från ett fall av misshandel och ett fall av olaga hot som han stod åtalad för.

Tingsrätten dömer mannen till åtta månaders fängelse. Mannen ska betala 47 000 kronor i skadestånd till kvinnan. 35 000 kronor för kränkning, 2 000 kronor för sveda och värk och 10 000 kronor för förstörda saker.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons