Annons

Kvinna skadades med vasst föremål - man misstänks för mordförsök

En 56-årig man i norra Kalmar kommun har häktats, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på nyårsafton.
Publicerad 4 januari 2021
Foto: Mostphotos

Mannen greps vid 17.30-tiden på nyårsafton, på den ort i norra Kalmar kommun där han bor. Senare under kvällen anhölls mannen och på söndagen begärdes han häktad.

– Det handlar om ett relationsärende. Offret är en kvinna, säger kammaråklagare Patrick Sonevang till Kalmarposten på måndagsmorgonen.

Annons

Polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson utvecklar:

– Patrull kallades till platsen med anledning av bråk. Kvinnan ska ha haft en sårskada orsakad av ett vasst föremål.

Det finns inga uppgifter om att kvinnan blev allvarligt skadad, men Barometern uppger att hon fick vårdas på sjukhus efter angreppet.

56-åringen har dömts ett flertal gånger för att ha brukat våld mot en kvinna han har en relation med. Han dömdes till två års fängelse 2015 för grov kvinnofridskränkning, och 2016 för övergrepp i rättssak. 2018 blev det sex månaders fängelse för misshandel och övergrepp i rättssak och i en annan dom en månads fängelse för misshandel. Flera gånger har dessutom förundersökning mot mannen inletts, rörande misstankar om övergrepp mot kvinnan, som dock inte har lett till åtal.

Förhandling skedde under måndagseftermiddagen, då det beslutades att mannen skulle häktas.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons