unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kvinna skadades med vasst föremål - man misstänks för mordförsök

En 56-årig man i norra Kalmar kommun har häktats, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på nyårsafton.
Foto: Mostphotos

Mannen greps vid 17.30-tiden på nyårsafton, på den ort i norra Kalmar kommun där han bor. Senare under kvällen anhölls mannen och på söndagen begärdes han häktad.

– Det handlar om ett relationsärende. Offret är en kvinna, säger kammaråklagare Patrick Sonevang till Kalmarposten på måndagsmorgonen.

Polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson utvecklar:

– Patrull kallades till platsen med anledning av bråk. Kvinnan ska ha haft en sårskada orsakad av ett vasst föremål.

Det finns inga uppgifter om att kvinnan blev allvarligt skadad, men Barometern uppger att hon fick vårdas på sjukhus efter angreppet.

56-åringen har dömts ett flertal gånger för att ha brukat våld mot en kvinna han har en relation med. Han dömdes till två års fängelse 2015 för grov kvinnofridskränkning, och 2016 för övergrepp i rättssak. 2018 blev det sex månaders fängelse för misshandel och övergrepp i rättssak och i en annan dom en månads fängelse för misshandel. Flera gånger har dessutom förundersökning mot mannen inletts, rörande misstankar om övergrepp mot kvinnan, som dock inte har lett till åtal.

Förhandling skedde under måndagseftermiddagen, då det beslutades att mannen skulle häktas.