Annons

Man misstänks för mordförsök: ”Du kommer inte härifrån levande”

En man i 50-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för försök till mord. Händelsen ska ha utspelat sig i mannens bostad i Västervik den 5 december 2020.
Publicerad 26 januari 2021
Foto: Mostphotos

Mannen har enligt åtalet försökt döda en kvinna när hon legat i hans säng.Han ska bland annat ha tryckt ned hennes ansikte i en kudde, hållit sin ena hand för hennes näsa och mun, slagit och skallat henne i ansiktet samt upprepade gånger tagit strypgrepp om hennes hals. Kvinnan ska ha fått smärta, svullnad, blåmärken, andnöd, medvetslöshet och urinavgång. Strypgreppen ska ha varit livshotande.

Vid tillfället ska mannen samtidigt ha sagt: ”Ikväll kommer jag inte släppa, ikväll kommer det att göra ont”, ”Jag dödar dig och du kommer inte härifrån levande. Jag har bara börjat, det är bara början. Du vet ju om att jag är en mördare”. ”Jag vet inte om jag ska sticka knivar i dig eller om jag ska strypa dig eller om jag ska misshandla dig till döds”.

Annons

Mordförsöket ska ha avbrutits genom att kvinnan lyckats fly ut på gatan.

Mannen är misstänkt för försök till mord. Åklagaren yrkar på grov misshandel och grovt olaga hot i andra hand. Mannen förnekar brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons