Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man och kvinna greps efter jakt på stulen bil

Vid 15-tiden på måndagen stals en företagsbil på Södra vägen i Kalmar.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Linus Gunnarsson

15.15 ringde anställda vid det aktuella företaget till polisen och förklarade situationen. De berättade att bilen var utrustad med gps-positionering, och att de höll på att lokalisera var den fanns.

Spåren ledde till Stävlö norr om Kalmar, dit de anställda anlände 15.30.

– Där får de syn på biltjuvarna som kör sönder en träbom när de backar tillbaka, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen anländer några minuter senare och griper biltjuvarna, en man och en kvinna i 30-årsåldern. Mannen är påverkad av narkotika och saknar körkort.

Under den korta tid paret haft tillgång till företagsbilen ska de ha hunnit förstöra inredning. I bilen saknas vissa föremål som paret tros ha hunnit gömma innan de grips, däribland ett smycke.

Efter förhör försätts kvinnan på fri fot medan mannen anhålls.

Läs mer