Annons

Man och kvinna samarbetade vid stöld i butik

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern från Blekinge döms för en stöld som skedde på butiken Jula i Kalmar.
Publicerad 5 juni 2022
Foto: Agnes Aronsson

Det var i april 2020 som duon befann sig i butiken i Kalmar. En butikskontrollant såg hur paret samarbetade inne i butiken, både när de tog saker men även genom att kvinnan försökt distrahera från vad mannen gjort. Det framgår även av övervakningsbilder. Sammanlagt stal paret multiverktyg, rörelsesensor, wi-fi-kamera och andra varor värt totalt 6 313 kronor.

Paret döms för stölden i Kalmar, men mannen döms även för ytterligare två stölder samt rattfylleri och olovlig körning, grovt brott som skedde i Blekinge under 2021.

Annons

Kvinnans dömdes till två månaders fängelse vid Blekinge tingsrätt i december 2021 för fem fall av bedrägeri. Brottet hon nu döms för är mer än två år gammalt med relativt litet värde på stöldgodset. Därför anser tingsrätten att den tidigare utdömda påföljden ska avse även denna stölden.

Mannens påföljd blir fängelse i tre månader.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons