unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Man polisanmäld för fusk vid körkortsprov: ”Pågick fuffens”

I veckan polisanmäldes en man i 20-årsåldern i Kalmar efter att ha blivit påkommen med att fuska på teoriprovet för körkort.
Polis tillkallades till platsen.
Polis tillkallades till platsen.
Foto: Mostphotos

– Han satt med hörlurar på sig och personalen märkte att det pågick något fuffens. Han fick ta av sig hörlurarna och då hade han en trådlös öronsnäcka i ena örat, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Mannen nekade till att han hade fuskat och polis fick tillkallas för att avvisa honom från platsen.

– Det händer ibland faktiskt. Detta är ett sätt, att man har en öronsnäcka och får hjälp utifrån. Det andra sättet är att man skickar dit någon annan med dina id-handlingar och att de får skriva provet.

Mannen är misstänkt för brottet osann partsutsaga. Brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Sedan den 1 mars 2020 är det straffbart att fuska vid teoriproven och kan ge böter eller fängelse i upp till sex månader. Tidigare när någon har blivit påkommen med att fuska har denne bara avvisats från provet.

Den första domen för fusk vid teoriprovet kom i slutet av augusti i Blekinge, där en person dömdes för osann försäkran, grovt brott.