Annons

Man slog och tog strupgrepp på medresenär på buss – döms

Publicerad 17 november 2023
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

En man i 20-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för misshandel. Det var 1 juli 2021 som mannen befann sig på en buss som färdades på Norra vägen i Kalmar. Där ska han ha slagit en annan man i huvudet upprepade gånger med knytnävsslag. Han tog även ett struptag om hans hals. Målsägande orsakades smärta, rodnad och andnöd.

Enligt domen kan en knuff ha orsakat misshandeln. Mannen var 18 år vid tillfället för misshandeln och åldern beaktas särskilt vid straffmätningen, enligt domen. Han är sedan tidigare ostraffad och lever under ordnade förhållanden. Det har även varit lång handläggningstid på målet vilket påverkar straffvärdet i mildrande riktning. Mannen i 20-årsåldern har erkänt ansvar för misshandeln och påföljden blir villkorlig dom. Målsägande har återkallat sitt yrkande om skadestånd.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons