Annons

Män stal oxfilé för tusentals kronor

En butikskontrollant fick i juli 2020 syn på två män suspekta män inne på Ica Maxi i Kalmar.
Publicerad 17 mars 2021
Fryskedjan var bruten och oxfilé för drygt 2 400 kronor kunde inte säljas.
Fryskedjan var bruten och oxfilé för drygt 2 400 kronor kunde inte säljas.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Kontrollanten såg männen plocka ned frysta räkor i en korg för att sedan gömma sig bakom en hylla. Efter ett tag la de tillbaka räkorna, eventuellt hade de insett att de var bevakade, och lämnade butiken. Kontrollanten följde efter.

Männen gick istället in på Stora Coop där de plockade åt sig oxfilé, som plötsligt inte längre låg kvar i korgen efter ett besök bakom en hylla. Den ena mannens väska såg dock mer välfylld ut än innan.

Annons

När de två hade lämnat butiken greps de av polis och oxfilé för 2 429 kronor hittades.

Tio dagar senare var en av männen igång igen, nu på Ica Maxi i Lyckeby. Där stal han chokladkakor för 351 kronor med hjälp av en preparerad jacka.

Mannen, en 39-åring med adress i Ronneby, har nu fällts för två fall av stöld. Straffet blir villkorlig dom och 60 dagsböter a 50 kronor, totalt 3 000 kronor. Han ska även betala skadestånd till Coop på 2 168 kronor.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons