Man stoppades på Norra vägen – polisen upptäckte drograttfylla

Antalet drograttfyllor ökar, enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel. ”Mörkertalet har nog varit väldigt stort”, säger han.
Publicerad 26 augusti 2020
Foto: Mostphotos

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som polisen fick syn på en bilist på Norra Vägen i Kalmar som pratade i mobiltelefon.

– Vi stoppade bilen och misstänker då även drogpåverkan, utöver att han hade använt mobiltelefon under färd. Han medtogs för provtagning och förhör och blir därefter frigiven, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänkts nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot trafikförordningen.

Har antalet drograttfyllor ökat den senaste tiden?

– Absolut, drograttfyllorna är vanligare än de vanliga alkoholrattfyllerierna. Det cirkulerar mycket droger i samhället samtidigt som polisen har blivit bättre på att upptäcka och avslöja dessa. Mörkertalet har nog varit väldigt stort tidigare, säger Robert Loeffel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.