GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man tog strupgrepp om kvinna på nyårsfest – döms för misshandel

En man i 35-årsåldern misshandlade en kvinna på en nyårsfest i Nybro kommun. Nu döms han för misshandel.
Publicerad 6 november 2022 • Uppdaterad 7 november 2022
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Det var på nyårsdagen 2021 som händelsen ska ha utspelat sig. Mannen tog ett strupgrepp om halsen med en hand på en kvinna. Flera vittnen såg händelsen och försökte stoppa mannen, vilket först inte lyckades. Kvinnan tappade andan, fick panik och orsakades smärta. Ett fotografi från dagen efter visade han hon fått ett relativt kraftigt blåmärke.

Mannen är tidigare dömd för våldsbrott, dock långt tillbaka i tiden och påverkar inte påföljden.

”Strypvåld är en allvarlig form av misshandel med hänsyn både till skaderisken och till den starka rädsla det typiskt sett orsakar hos den som utsätts”, skriver tingsrätten i domen.

Vidare skriver tingsrätten att greppet inte har varit kortvarigt och att mannen haft uppenbart starkt fysiskt övertag över kvinnan. Frivården har inte ansett att det finns förutsättningar för skyddstillsyn, däremot att mannen är lämplig för samhällstjänst.

”Misshandel är ett brott vars art starkt talar för att fängelse väljs som påföljd. I detta fall utesluter detta emellertid inte att villkorlig dom i förening med samhällstjänst döms ut”, skriver tingsrätten.

Påföljden blir villkorlig dom och samhällstjänst 100 timmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.