Annons

Man utpressad efter att ha skickat nakenbilder

Publicerad 31 augusti 2023
Snapchat
SnapchatFoto: Aleksandrs Tihonovs/Mostphotos

En man i 20-årsåldern i Kalmar har utsatts för utpressning vid två tillfällen.

– Han ska ha godkänt en vänförfrågan på Instagram från en okänd person och sen tog de konversationen vidare till Snapchat. Där utbyttes bilder, bland annat nakenbilder. Sedan har han fått veta att bilderna ska spridas vidare om han inte betalar pengar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Mannen ska ha betalat utpressaren som då krävde honom på ännu mer pengar. Han har nu polisanmält att han blivit utpressad vid två tillfällen och totalt har han blivit av med 11 000 kronor.

– Han insåg att det kommer inte sluta här så då polisanmälde han istället. Det börjar bli jättevanligt med den här typen av utpressningar. Om man godkänner en okänd person på sociala medier är det jättestor risk för utpressning, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons