Man våldtog sambons dotter – döms till fängelse

Publicerad 6 november 2020
Foto: Agnes Aronsson

En man i 40-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen, som inte är bosatt i länet, inledde 2016 ett förhållande med barnets mamma i Kalmar län. Mannen jobbade skift vilket har inneburit att han har varvat långa arbetsperioder med längre ledigheter. En stor del av ledigheten tillbringade han hos barnets mamma och hennes två barn.

Gärningarna har begåtts i barnets hemmiljö när mamman har varit på jobbet eller gått och tränat. Barnet var i tioårsåldern när brotten begicks.

”Flera av de försvårande omständigheterna som framkommit, barnets låga ålder, att förövaren varit en närstående person och att övergreppen skett systematiskt, har beaktats vid bedömningen att gärningarna ska anses som grova”, skriver tingsrätten i domen.

Mannen döms till sex års fängelse och ska betala 280 000 kronor i kränkningsersättning och ersättning för sveda och värk.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.