GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många har frågor om kriget i Ukraina – nu svarar kommunen dygnet runt

Just nu hör många av sig till kommunen med frågor som handlar om kriget i Ukraina och Rysslands invasion. Av den anledningen går det att nå Kalmar kommun dygnet runt.
Publicerad 7 mars 2022
Kalmar kommuns flagga
Kalmar kommuns flaggaFoto: Linus Gunnarsson

Frågorna som kommunen får kan handla om alltifrån skyddsrum, till lagring av gåvor eller hur man kan hjälpa till.

– Många engagerade Kalmarbor hör av sig och vill hjälpa till. Kriget i Ukraina berör oss alla. För att få struktur och långsiktighet i hanteringen av denna kris så har vi nu tagit fram en speciell e-postadress. Vi har också ett telefonnummer som man kan ringa till. Parallellt med detta så samlar vi information och kunskap kring vad som kommer gälla nu när EU:s länder antagit massflyktsdirektivet. Jag är glad över den solidaritet som många Kalmarbor nu visar. De fasansfulla bilder som vi alla följer varje dag påminner oss om ett krig som pågår bara 1 1/2 timmes flygresa bort, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i ett pressmeddelande.

Under söndagen togs ett beslut om att en formell krisledningsstab införs. Den ska börja arbeta med förberedelser för att ta emot de flyktingar som kan komma, bland annat.

Kontakta Kalmar kommun:

De som vill prata om kriget i Ukraina med Kalmar kommun kan nå kommunen dygnet runt:

Det går att ringa kommunens kontaktcenter klockan 7.30-16.30 måndag till torsdag och fredagar klockan 7.30-16.00 på 0480- 45 00 00.

När kontaktcenter är stängt går det att ringa samma nummer, och välja att man vill prata om Ukrainafrågor. Då kopplas man till kommunens trygghets- och larmcentral.

Det går även att skicka e-post till krisledning@kalmar.se

Inom kort ska det finnas information på en egen Ukrainasida på kommunens webbplats www.kalmar.se

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.