GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många små och stora tomtar samlades vid Larmtorget för race

Under lördagen var det dags för årets tomterace med start från Larmtorget. Det var ett glatt gäng tomtar som slöt upp, trots snöblandat regn. Pengarna som samlades in gick till välgörande ändamål.
Publicerad 11 december 2021
Foto: Agnes Aronsson

Både stora och små tomtar var på plats på Larmtorget under lördagen för att vara med i årets tomterace. Några valde att trotsa halka och slask och sprang hela vägen. Andra valde istället att ta en trevlig promenad, bland annat via Stadshotellet, Stadsparken, Gästhamnen, Jordbroporten och genom stan tillbaka till Larmtorget.

Tomteracet arrangerades av Rotary och vid start hade man redan samlat in nästan 150 000 kronor, varav 75 000 går till Kalmar kvinnojour och 75 000 kronor går till Rotary Doctors i Kenya.

Klicka på första tomtebilden och åt sidan för att ta del av alla foton och bildtexter:

bild 1/18
Marina Claesson med Sir Lancelot.
Tuva Adbo Nicholls, Anna Persson, Elna Vernersson. Anna har varit med två gånger tidigare men det blir första gången för Tuva och Elna.
Smilla Wittenberg, Lykke Wittenberg, Tuva Stäringe, Alicia Kvarnström och Leia Stäringe. ”Vi ska springa tomteloppet. Det är som en tradition och det är roligt”, säger tjejerna.
Sofie Algö, Ivan Algö och Leif Algö. ”Det är tredje året som vi är med så det börjar bli en tradition. Vi är tre generationer, det här är vår grej”, säger Sofie och Leif. ”Jag ska komma först”, säger Ivan.
Annika Ranefjord, Anders Ranefjord, Caroline Ranefjord och Johan Berg. Anders är med i Rotary Karlskrona. Leon, 6 månader, fick den lyxigaste tomtepromenaden för han slapp regnet i vagnen. ”Det är en rolig grej med tomteracet och framförallt bra att pengarna delvis går till kvinnojouren”, säger Annika.
Sara Lööf, Fredrik Stäringe, Mattias Wittenberg och Lisa Wittenberg var på gott humör inför racet.
Remigijus Podenas, Kristina Griciute, Patricija Podenaite och Aronas Podenas ”Vi ska springa! Vi vågar fastän det är halt”, säger barnen. ”Det är bra att man är med och bidrar litegrann till de välgörande ändamålen”, tycker de vuxna.
Eleonora Sölvinger med pappa Carl-Henrik Sölvinger som tillhör Rotary Kalmar slott.
Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande. ”Jag ska inviga det här och klippa bandet. Jag har varit med alla år och tycker det är ett väldigt bra initiativ för att locka folk till stan, men det är också bra med insamlingen. Jag är särskilt glad för kvinnojouren”.
Snart är tomteracet igång!
Björn Mortensen var dagens presentatör.
Och så var det igång!
Det gäller att vara snabb om man vill ta ledningen.
Tomterace på Larmtorget 2021.
Vid Baronen ledde Rasmus Lilja och Alicia Kvarnström.
Ville Tugetam, 14 år och Rasmus Lilja, 15 år kom i mål på delad förstaplats. Båda på gott humör efter loppet!
Marina Claesson och Sir Lancelot, som även kallas Lasse, var ute på stan.
Traktorsläde
Marina Claesson med Sir Lancelot.
Tuva Adbo Nicholls, Anna Persson, Elna Vernersson. Anna har varit med två gånger tidigare men det blir första gången för Tuva och Elna.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.