GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många vill hjälpa flyktingarna – kontaktas av kommunen

Än så länge har hundratals kommuninvånare hört av sig till Kalmar kommun för att erbjuda hjälp till flyktingarna från Ukraina.
Publicerad 20 mars 2022
Ukrainska flyktingar på tågstation i Warszawa, Polen. Foto: Olya Solodenko/Mostphotos
Ukrainska flyktingar på tågstation i Warszawa, Polen. Foto: Olya Solodenko/Mostphotos

Många har kontaktat Kalmar kommun för att stötta flyktingarna med exempelvis boende, möbler och kläder.

– Jag vill tacka alla som hört av sig hitintills och blir faktiskt rörd över den vilja som finns att hjälpa till, säger kommundirektör Annette Andersson i ett pressmeddelande.

Just nu kontaktar kommunen alla som har hört av sig. De ställer frågor om vad man kan hjälpa till med och i vilken omfattning. Behovet av boende är exempelvis stort.

– Mycket är oklart, men vi ser framför oss ett stort behov av platser där flyktingar kan bo när fler kommer till vår kommun än i dag, säger Annette Andersson i pressmeddelandet.

Så gör du om du vill erbjuda din hjälp:

Ring kommunen på 0480-45 00 00 eller skicka ett mejl till: krisledning@kalmar.se

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.