Annons

Maskerade sig för att ta "feta bilder" – misshandlade tonåring utanför biograf

En tonåring skulle gå på bio. Då drogs han ut av maskerat gäng som skulle ”ta ett snack” med honom – sedan blev han misshandlad.
Publicerad 25 juni 2022
Montage.
Montage.Foto: Hedda Ottestam, Mostphotos

En omyndig kille under 18 år döms för misshandel vid Kalmar tingsrätt.

Det var den 15 januari i år som en tonårskille skulle gå på bio i Kalmar med två kompisar. Enligt killens egna uppgifter i förhör var han och åt pizza och gick sedan till bion och köpte snacks och läsk. Då kom fem-sex maskerade personer in från parkeringsplatsen. Den ene sa att de skulle ”ta ett snack härute”. Enligt målsägandes uppgifter från förhöret tvingade gänget hans kompisar att stanna kvar inne.

Annons

Enligt hans uppgifter i förhör drogs han ut i kläderna till parkeringen på Skeppsbrogatan. Under rättegången spelades en film upp där det framgick att två personer var i handgemäng utomhus, där den ene personen utdelade ett flertal slag mot den andre. Han misshandlades med flera slag mot huvud och kropp.

Den kille som nu har dömts har i förhör sagt att han började slå slag med knuten hand mot killen. Han vet att det första slaget missade men sen är det ”svart”. Den dömde killen tycker att filmen visar att han träffar den andre killen med två slag. Brottsoffret sade ingenting till honom före slagen och han gjorde inte heller något fysiskt mot honom. I förhöret ska den nu dömde tonåringen ha sagt att han ångrar sig och hade maskerat sig för att kunna ta ”feta” bilder.

Påföljden blir ungdomstjänst 35 timmar. Han ska även betala skadestånd på 5000 kronor.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons