Annons

Maskiner för en miljon kronor stulna

Vid ett inbrott hos företaget Mark & Fastighetsservice i Kalmar har trädgårdsmaskiner och verktyg till ett värde av upp emot en miljon kronor stulits.
Publicerad 1 juni 2021
På sociala medier efterlyser företaget tips som kan leda till att stöldgodset, däribland ett antal frontrotorklippare av märket Husqvarna, återfinns.
På sociala medier efterlyser företaget tips som kan leda till att stöldgodset, däribland ett antal frontrotorklippare av märket Husqvarna, återfinns.Foto: Skärmdump från facebook

Inbrottet skedde i helgen vid Mark & Fastighetsservices maskin- och huvudlager på Franska vägen i Berga industriområde.

I ett inlägg på facebook skriver företaget att tjuvarna bland annat har stulit ett antal frontrotorklippare av märket Husqvarna samt diverse handverktyg. Stöldgodset uppges ha ett värde på runt en miljon kronor.

Annons

– Man har först brutit upp grindar in till området och sedan skjutdörrar och fler grindar inne på området, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Spåren pekar mot att maskinerna först transporterats bara några hundra meter bort.

– På Engelska vägen återfanns ett släp från företaget. Det kan mycket väl ha använts för att köra maskinerna dit, för omlastning till något annat, säger Robert Loeffel.

Om någon har sett något på Franska eller Engelska vägen runt tiden för den omfattande stölden får man gärna kontakta polisen på 114 14.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons